Учен твърди, че е създал "най-щастливата коледна песен на всички времена". Тя се нарича "Love's Not Just For Christmas" и използва формула за създаването на съвършената празнична мелодия, пише британският таблоид Daily Mail.

3-минутното парче включва звънчета в припева и 21 споменавания на думата „Коледа“, за която е доказано, че предизвиква усещане за щастие у хората. Формулата за песента била създадена от д-р Джо Бенет, музиколог от Бостънската консерватория. Той изследвал текстовете, темпото, музиката и вокалите на 200 коледни песни.

„Няма проста формула за успешна песен и на практика композиторите комбинират собствения си опит, музикални умения и лични творчески предпочитания, когато пишат“, споделя Бенет.


Бенет отбелязал стила, в който се изявяват певците, след което разделил песните в девет широки теми. Той установил още, че текстовете, в които се говори за Дядо Коледа, сняг, дом, спокойствие и любов, наред със звънчетата в припева са много важни.

Бенет открил още, че песен в С мажор или А мажор със средно темпо от 115 бийта в минута и такт 4/4 е рецептата за съвършената коледна песен. Новата песен „Love’s Not Just For Christmas“ използва точно тези елементи.

Текстът на песента е написан от Хариет Грийн и Стив Андерсън, които са създали хитове за Кайли Миноуг и Бритни Спиърс.

„През годините съм имал късмета да напиша и продуцирам коледни песни и албуми… да се надяваме, че сме били на висотата на предизвикателството и сме създали песен, която хората ще харесват не само тази Коледа, а на всички бъдещи коледни празници“, каза Андерсън.

Песента е била записана от London Community Gospel Choir и са планирани изпълнения на живо в търговски центрове във Великобритания в периода на коледните празници.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.