Новият студиен албум “Paris, Lisboa” на Салвадор Собрал излиза на 29 март. Името на проекта “Paris, Lisboa” е вдъхновено от пътешествие без начало и край, свързано с Париж и Лисабон – два града, оставили своят отпечатък върху записа. Също така, почита известната класика “Paris, Texas” (1984) на Вим Вендерс, чийто сюжет и режисура оставят Салвадор силно впечатлен.

За втория си студиен проект, Салвадор се обръща към продуцента Джоел Силва, който успява да придаде индивидуална самоличност на всяка една песен, оформяйки записите по най-естествения начин. Той оставя и вратата за по-нататъшни аранжименти и живи изпълнения широко отворена.

Албумът съдържа 12 песни, главно изпети на португалски, но също и на испански, английски и френски език. Някои от имената замесени в създаването на самите текстовете са Luísa Sobral, Jenna Thiam, Joel Silva, Júlio Resende, André Rosinha, Leo Aldrey и, разбира се, самият Салвадор Собрал. Албумът съдържа и два кавъра – единия е на композитора от Бразилия Lupicínio Rodrigues, а другия е на Francisca Cortesão и Afonso Cabral.


През май месец ще можем да чуем новия албум “Paris, Lisboa” на живо в Coliseu de Lisboa в Лисабон, Coliseu do Porto в Порто и в Palau de la Música Catalana в Барселона. Преди това самият Салвадор Собрал ще представи новия си албум в Полша, Германия и Швейцария, по време на турнето си през април, което обхваща 10 концерта.

2019-та без съмнение ще бъде година за нови постижения за Салвадор Собрал, който ще обикаля света с вече потвърдените си участия в Прибалтийските републики и Финландия. Допълнителни нови дати и локации ще бъдат обявени скоро.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.