Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа в Германия. Инцидентът е станал в Билефелд, недалеч от Дортмунд.

Според сръбските медии виновният шофьор е карал със 180 км/ч и не е имал книжка, но информацията остава непотвърдена от германската полиция за момента. От зверския удар колата на Шаулич е била смазана точно на мястото, на което е бил той.

Късно в неделя вечерта от получените травми е починал и музикантът Мирсад Керич, който е управлявал колата, съобщава сръбският Blic. Другият ранен пътник – Бобан Стоядинович, се е разминал с по-леки наранявания.


Изпълнителите в Сърбия изказаха своите съболезнования към семейството на Шабан Шаулич, Цеца Величкович посети и дома на легендарния певец. Сръбският президент Александър Вучич и външният министър Ивица Дачич също поднесоха съболезнования на близките.

Шаулич си отиде от този свят на 67 години. Музикантът бе на сцената от 70-те години на миналия век. Преди да започне да се занимава с музика Шабан е тренирал футбол.

Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *