Не! Така от Руската държавна телевизия отговориха на предложението на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) да предава изпълнението на руската участничка в Евровизия 2017 Юлия Самойлова чрез сателитна връзка от Москва.

В сряда украинските служби наложиха тригодишна забрана за влизане в страната на Самойлова, тъй като през 2015 г. тя е влязла незаконно на територията на анексирания от Русия полуостров Крим, за да изнесе концерт.

От базирания в Женева ЕСРТ, който организира популярното музикално състезание, разкритикуваха решението на Киев, където тази година ще се проведе надпреварата.


„Като се има предвид, че тази забрана може да бъде подкрепена от украинските власти и за да запазим неполитическия характер на Евровизия ЕСРТ работи усилено, за да намери решение на тази ситуация“, заявиха от организацията.

Оттам посочиха, че Юлия ще може да участва в състезанието като на полуфинала изпълни песента си на живо чрез сателитна връзка. По същия начин тя ще може се представи и в случай, че се класира на финала.

„Ние смятаме за странно предложението за дистанционно участие на руската певица и се отказваме от него. То противоречи на самия смисъл на мероприятието“, се казва в изявлението на Руската държавна телевизия.

В него пише още, че Първи канал се е съобразил изцяло с правилата на Евровизия при избирането на участник в конкурса и именно за това страната домакин – Украйна, следва да осигури на всички участници достъп до конкурса.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.