Платинената певица и текстописка Rumer обяви, че ще издаде четвъртия си албум “This Girl’s In Love: A Bacharach And David Songbook” през East West/ Warner Music на 21 октомври.

Записът ще съдържа някои от най-емблематичните продукции на Burt Bacharach и Hal David, и в комбинация с невероятния глас на британката Rumer, се получава най-добрият й албум досега.

Записан в известното студио Capital Studios и с помощта на композитора Rob Shirakbari “This Girl’s In Love” включва и самия Bacharach на пиано. За да обяви новината за издаването на албума, Rumer пусна първата песен от него “(They Long To Be) Close To You” и обеща да разкрие плановете си за изяви на живо.


„Преди пет години не бих могла да запиша такъв албум”, коментира певицата. ”Сега имам чувството, че имам достатъчно емоционален капацитет, за да обрисувам чувствата в него, героите и историите му. А този капацитет се гради с израстването и годините.”

Rumer и Burt са се срещали и преди – през 2010 (когато излиза платиненият й дебютен албум “Seasons Of My Soul”), той кани певицата в дома си в Калифорния, за да чуе как пее. Същата година излиза “Rumer Sings Bacharach at Christmas”, включващ “Some Lovers” от мюзикъла на Bacharach & Sater “Gift Of The Magi”.

Rumer също е пяла и за Обама – през 2012 тя беше поканена в Белия дом, за да изпълни “A House Is Not A Home” на концерт, почитащ партньорството в писането на музика.

Интересна подробност е и личната връзка на Rumer и Shirakbari. Двамата се ожениха миналата година в Arkansas, след като първо се запознават на гала концерта за Dionne Warwick в Royal Albert Hall, където Rumer изпълнява дуета на Bacharach и David “Hasbrook Heights”.

Заради любовта на Rumer към Bacharach и Shirakbari, който е работил 25 години с Bacharach и цели 30 с Dionne Warwick като музикален директор, албумът може да се нарече “Bacharach романс”. Наскоро венчалата се двойка решава да създаде този проект, за да покаже уважението и любовта си към музиканта.

Съвсем скоро резултатът от любовта на Rumer и Shirakbari към Bacharach ще бъде достъпен и за феновете. Някои от песните в “This Girl’s In Love” са ни познати от миналия век. Точно затова Rumer и Shirakbari решават да ги премоделират и да предадат приятната меланхолия на мелодиите на Bachararch и текстовете на David на слушателите.

Докато “(They Long To Be) Close To You” е леко тъжна, в този запис тонът й е леко променен. “The Look Of Love” има погребално звучене, но с лек привкус на боса нова от 60-те.

“You’ll Never Get To Heaven” притежава изискаността на творенията на Dionne Warwick, a Rumer привлича вниманието към историята. Заровила се дълбоко в каталога на музикантите, тя открива скритото съкровище “Balance Of Nature”.

Интерпретираща песни, познати на света в различни версии и изпълнени от невероятни таланти като Gene Pitney, Cilla Black, Karen Carpenter, Dusty Springfield, Shirley Bassey и разбира се Dionne Warwick, Rumer знае, че се захваща с трудна задача. Въпреки това, с помощта на Shirakbari и невероятните му аранжименти, певицата се справя отлично.

Тя коментира „Тези песни са вечни, те ще звучат в сърцата на хората завинаги.” Албумът обещава да бъде невероятно музикално преживяване.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.