Световноизвестните платинени музиканти Rudimental се завръщат с новия си сингъл "Sun Comes Up" с участието на Джеймс Артър. Песента излезе през Major Toms/Atlantic Records и вече е достъпна във всички дигитални платформи.

Част от третия албум на групата, който подготвят, „Sun Comes Up“ е първото нещо, което чуваме от Rudimental от 18 месеца. Песента е трогателен поглед над това как се развиват, като личности и като група, и различните трудности, през които са преминали, за да превъзмогнат нещастието си и да стигнат до сегашното си положение.

Към днешна дата групата, която не иска да се идентифицира с жанр, има над 2.6 милиона продадени сингъла във Великобритания. Rudimental издадоха своя дебютен албум „Home“, който вече е двойно платинен, през 2013, и който им спечели номинация за наградата Mercury.


Последва вторият им запис, оглавил класациите в Обединеното кралство – ”We The Generation“, който чухме през есента на 2015. В него влиза световния хит „Lay It All On Me“, в който участва Ед Шийран, продал над 1,7 милиона копия по света, и който вече е със златен статус в Щатите. Албумът включва редица жанрове като соул, фънк, хип-хоп, drum and bass, както и последните вокални записи на покойния Боби Уомак в песента „New Day“.

През 2015 групата организира своя изцяло нов британски фестивал Wild Life, който спечели Best New Festival на UK Festival Awards миналата година и отбеляза третия си рожден ден по-рано този месец.

В допълнение към всичко това, Rudimental наскоро се върнаха от световното си турне, включващо разпродадени концерти в Alexandra Palace и O2 Arena в Лондон, което се равнява на 25 хиляди продадени билета. Момчетата ще са ежеседмично в Ibiza – всеки вторник ще изнасят сетове в Amnesia (от 13 юни).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.