С милион месечни преслушвания в Spotify и милиони в SoundCloud, Thomas Jack си печели изключително много фенове със свежите си и повдигащи духа хаус парчета. За летен саундтрак, музикантът ни представя новия си проект “Rise Up”.

От “Rise Up” струи слънце, а средното темпо и елегантните поп вокали на Jasmine Thompson добавят към песента отличителното й звучене. Както и другите проекти на Thomas Jack, и тази песен е затворила лятното настроение в себе си.

Парчето е резултат от общата работа на двамата музиканти, с помощта на Isabella Summers (Florence + The Machine). Isabella е работила по някои от най-добрите им парчета, включително “The Dog Days Are Over” и “Cosmic Love”.


Преди да звучи в “Rise Up”, невероятния глас на Jasmine Thompson чухме в две парчета, станали невероятни хитове. Колаборацията ѝ с Robin Schulz “Sun Goes Down” оглави класациите по света и има над 200 милиона преглеждания в YouTube, а “Ain’t Nobody (Loves Me Better)” с Felix Jaehn се радва на над 300 милиона преслушвания в Spotify, задържа се на първо място в Германия цели 8 седмици и достигна до второ място в Обединеното кралство.

Двамата артисти вече имат много фенове в социалните мрежи и се радват на голям успех в онлайн пространството. Общо, двамата могат да се похвалят с над 800 милиона преглеждания в YouTube, a най-успешните им проекти в Spotify са “Rivers” на Jack (45 милиона преслушвания) и “Rather Be” на Jasmine (с почти 24 милиона).

Общият им сингъл има за обложка невероятна улична рисунка, дело на Bradley Theodore. Той е известен с портретите на известни личности, които рисува, за да краси стените на сгради. Gigi Hadid, Kate Moss, Cara Delevingne, Anna Wintour и Karl Lagerfeld са само част от нарисуваните от него звезди, което показва че Thomas Jack се присъединява към реномирана компания.

Jack открива тропическия хаус рано, когато стилът все още погрешно е бъркан със сакс хауса. Австралиецът е влюбен в звученето на увеличаващ се брой северноевропейски изпълнители, които правят музика в духа на Средиземноморието и Карибите. Thomas Jack намира повечето от тези таланти онлайн. Тропикъл хаус миксовете му в SoundCloud помогнаха стилът да се популяризира, носейки му над 15 милиона преслушвания.

Личните композиции на Jack допринасят за развитието на тропическата хаус сцена и пример за това е парчето му “Final Speech” , вдъхновено от Charlie Chaplin и стигнало първа позиция в HypeM. Докато много от съвременниците му използват сакс елементи от стари блус записи, Thomas Jack се разграничава от масата, работейки с местната легенда на саксофона Adrian Symes, който участва в парчетата му “Final Speech” и “Symphony”.

Ремиксите на Thomas Jack на Of Monsters and Men и Adrian Lux също оглавяват HypeM , а миналогодишното му парче “Rivers” стана най-успешния му сингъл с над 44 милиона слушания в Spotify. Участието му в записването на “Am I Wrong” на Nico & Vinz популяризира музиката му още повече.

Thomas Jack е канен да участва на 10 юли на Wireless Festival в Обединеното кралство, където ще си партнира с Boy Better Know и Kygo. Други събития, където може да бъде видян, включват фестивала Ultra Europe Festival и Ushuaïa Ibiza през този месец.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *