Брайън Адамс, който композира мюзикъл по "Хубава жена", не скри скръбта си след новината за смъртта на Гари Маршал. Режисьорът почина този вторник на 81-годишна възраст след усложнения от прекарана пневмония.

Бродуейската версия на популярната лента с участието на Джулия Робъртс и Ричард Гиър, е в процес на разработка от миналата година, като Маршал помагаше за сценичната адаптация на сюжета, работейки отблизо с Адамс.

„Гари беше страхотен, не може да повярвате колко беше готин“, сподели Адамс пред американските медии. „Не присъстваше на първото прослушване, което направихме, но беше част от проекта през цялото време. Истинско удоволствие беше да се работи с него.“


Смъртта на Маршал допълнително разпали интереса към мюзикъла „Хубава жена“, който ще бъде режисиран от Джери Мичъл (“Kinky Boots”, “Hairspray”).

Адамс започва да се интересува от проекта още преди осем-девет години, когато за първи път научава за него. Тогава идеята пропада, но миналата година Адамс научава, че процесът отново е задвижен и с помощта на приятел от Бродуей се свързва с продуцентите.

„Всъщност се явихме на прослушване“, припомня си Адамс. „С Джим написахме три песни, които ни се струваха подходящи за сцената и след това се срещнахме с продуцента. Всичко след това стана много бързо. Той ни помоли да го оставим насаме, за да помисли и точно половин час по-късно ни звънна с предложение.”

Откакто започват работа през януари, Адамс и Валънс вече имат написани 14 от общо 22-те песни, които ще са необходими за мюзикъла. Крайният срок, който са получили, е този декември. Нито една от песните, включени в саундтрака на филма, измежду които хитове на Roxette, Дейвид Бауи и Рой Орбисън, няма да бъдат използвани в сценичната версия.

В момента звездата е в разгара на световното си турне “Get Up”, което след напълно разпродадени зали в Западна Европа се премести за множество дати през лятото в САЩ и Канада. Адамс ще се завърне отново на Стария континент в началото на септември за следващия етап на обиколката.

Концертът на Брайън Адамс в София е на 11 октомври в Арена Армеец.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *