Scorpions отново са на ход! След напълно разпродаденото световно турне през 2015 година, групата се завръща на световните рок сцени по-силна от всякога. През февруари т.г. мащабното юбилейно турне на Scorpions, озаглавено „50th Anniversary World Tour“ стартира в Източна Европа, следва поредица от концерти в Германия, САЩ, Латинска Америка и обратно в Европа, където на 17-ти юли групата ще изнесе концерт и в София в зала „Арена Армеец“.

Scorpions са на върха повече от 50 години като албумите им оглавявали класациите в Германия повече от 500 седмици, челни позиции в множество чартове по целия свят и са изнесли хиляди незабравими концерти в градове като Рио де Жанейро, Токио, Москва, Ню Йорк, Лос Анжелис, Париж и Берлин.

Scorpions е и ще си остане група на „суперлативите“! Няма друга немска банда, която да е постигнала такъв международен успех и продължителност на популярност в рамките на толкова много десетилетия. Когато преди една година рок бандата от Хановер представи 18-ия си по ред студиен албум „Return To Forever“ по случай 50-годишния си юбилей, Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс показаха по категоричен начин, че се намират в изключителна артистична форма.


Специалното концертно издание на албума „Return To Forever“ излиза с два нови DVD диска с концертни изпълнения и CD диск, който ще направи щастливи всички фенове на групата. За разлика от стандартната версия на албума с 12 песни, в специалното концертно издание са включени 7 допълнителни парчета, които до момента бяха част от единствено лимитираните издания на проекта. Концертните DVD-та са още по-вълнуващи за публиката със страхотния бонус и „бекстейдж“ достъп до групата.

Изданията включват два пълни концерта от миналата година: шоуто от френския фестивал Hellfest Festival през юни и концертът от Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк със специалното участие на 12-годишния китарист Brandon Niederauer при изпълнението на парчето „No One Like You“.

Новият 15-минутен документален филм за групата „On The Road in America“ на режисьора Dennis Dirksen разглежда феномена Scorpions, който привлича нови и нови поколения от почитатели. Заснет в Калифорния и Лас Вегас (спирки от световното турне), филмът разкрива широкия профил от фенове на групата – от тийнейджъри до рок енд рол ветерани, показва колко всъщност са популярни Scorpions в САЩ и запечатва трогателни моменти от срещи с почитатели. Един от акцентите във филма е разказът на украинка, която споделя, че песента „Wind Of Change“ й е дала сили да емигрира в САЩ и да започне нов живот.

В обширно интервю за филма, Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс разказват за музикалния свят на групата и как е създадена всяка една песен в „Return To Forever“. Музикантите успяват да съчетаят новите си песни като „Going Out With A Bang“, „We Built This House“ и „Rock’n’Roll Band“ с класическите хитове от „Big City Nights“ и „Blackout“ до „Still Loving You“ и „Rock You Like A Hurricane“. Може би в това се крие тайната на големия успех на Scorpions, който им позволява на концертите да подхождат с толкова много свежест, страст и вяра.

Сега феновете могат да очакват предстоящите концерти с още по-голямо вълнение, защото излиза специалният сувенир към турнето – Tour Edition of „Return To Forever“!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.