Победителката от Детската Евровизия 2015 в София Дестини Чукуниере ще представи Малта на Евровизия 2020 в Ротердам. 16-годишната певица спечели златния билет на финала на втория сезон на малтийското издание на X Factor, който ѝ дава право да представи островната държава в най-престижната музикална сцена в Европа.

Дестини доби популярност след участието си в детската версия на Евровизия през 2015. Събитието в София, организирано от Българска национална телевизия и Европейския съюз за радио и телевизия, беше спечелено от талантливата певица с рекорден брой точки с песента “Not My Soul”.

През 2017 година младата певица участва и във “Великобритания търси талант”, където впечатлява един от най-доказаните музикални професионалисти в света и създател на X Factor – Саймън Коуел.


Песента на Дестини за Евровизия 2020 ще бъде представена на по-късен етап. В X Factor Малта тя впечатли родната публика с изпълненията си на “He Lives In You” от филма “Цар Лъв” и “And I Am Telling You” на Дженифър Холидай.

Тази година Евровизия ще се проведе в холандския Ротердам на 12, 14 и 16 май. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат предадени пряко по БНТ 1 от 22 часа българско. Българският представител Виктория ще вземе участие във втория полуфинал, а представителката на Малта Дестини – в първия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *