Евтини самолетни билети

Ретроспективната кампания по преиздаването на албумите на Phil Collins “Take A Look At Me Now” постигна огромен успех и накара много хора да преоткрият творчеството му. Освен, че някои от най-великите му сингли се върнаха на челни позиции в класациите, досега неиздаваните му песни дават възможност на феновете да се докоснат до други измерения на музиката му.

Кампанията ще приключи на 10 юни с преиздаването на “…But Seriously” и на най-скорошния му запис, сега със заглавие “The Essential Going Back”. Кампанията “Take A Look At Me Now” припомня кариерата на музикант, който може да се похвали с над 100 милиона продажби и многобройни албуми, достигнали №1 по световните класации.

Графикът по пускането на преиздадените албуми е изцяло съставен и оформен от самия Collins. “Take A Look At Me Now“ има за идея да изследва как песните на артиста са еволюирали през годините, като по-голямата част на допълнителното съдържание се фокусира върху лайф версии на песните. Противопоставяйки оригиналите на парчетата с по-късни техни изпълнения на живо, новият му проект ще демонстрира как те заживяват свой живот, веднъж излезли от ограниченията на студиото.


Издаден през декември 1989, “…But Seriously” съдържа някои от най-големите хитове на музиканта и става един от най-продаваните албуми в Обединеното кралство, прекарвайки 15 седмици на първо място и за период от близо година се задържа в топ 10, ставайки най-продавания албум за 1990. Заради записа Collins печели четвъртата и петата си награда Brit – British Single (“Antoher Day In Paradise”) и British Male. В световен план, албумът става номер едно в редица държави и прекарва четири седмици на върха на Billboard 200.

Collins се завърна на първа позиция в класациите през 2010 с “Going Back”, която зададе тон за първия му албум след 8 години мълчание – “Testify” от 2002. “Going Back” е проект, показващ го в романтична светлина и пресъздава стила, имал най-голямо влияние върху музиката му.

Говорейки за кампанията, той каза „Идеята ми не беше да добавяме нещо ново към вече добрите записи, а по-скоро да върнем усещането, което пораждаха в мен първия път, когато ги чух.” Това се постига благодарение на съдействието на живите членове на The Funk Brothers: Eddie Willis (китара), Bob Babbitt (бас) и Ray Monette (китара).

„Реших тази версия на “Going Back” да се казва “The Essential Going Back”. Причината е, че в първото издание включих прекалено много музика и смятам, че това не винаги е добра идея. Сега избрах най-доброто от оригиналния запис и селектирах само любимите си песни.”

Двата албума се преиздават като двоен диск, който съдържа демота и лайф изпълнения.
Подобно на предишните преиздадени албуми, “…But Seriously” и “The Essential Going Back” ще бъдат достъпни като двойно CD, дигитално, както и на 180-грамов винил.

Всеки албум от серията е ремастериран от Nick Davis, който беше номиниран за Grammy за Best Surround Sound заради работата си върху бокс сета на Genesis „1970-1975“. Davis е работил върху всички преиздания на Genesis. Албумите са с нова, смела концепция, чрез която певецът претворява оригиналните обложки на албумите със снимки, правени в днешни дни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.