Въпреки че е част от една от най-успешните рок банди на Великобритания и един от най-големите солови изпълнители в света, Фил Колинс винаги е имал желание да си сътрудничи с редица артисти. Многото таланти на Фил - барабани, вокали, продукция, писане на текстове и други, му помагат да работи с някои от неговите музикални герои.

Сега Фил Колинс представя колекцията “Plays Well With Others”, която се състои от 59 парчета. Компилацията ще излезе като бокс сет издание от 4 диска и в дигитален формат на 28 септември.

Изданието представя пътя на кариерата му, която започва от Flaming Youth, и легендарните записи от 70-те с Brand X, Brian Eno, Robert Fripp и John Cale, и преминава през епохата на суперзвезда на 80-те, когато Колинс работи с легенди. Колекцията преминава през годините, когато той има възможността да прави каквото иска. Да сформира банда с Куинси Джоунс и Тони Бенет? Защо не?!


Заглавието идва като шега, в която се съдържа самата истина. Честър Томпсън, човекът, който става временен барабанист на Genesis, след като Колинс става фронтмен, прави специален подарък за рождения му ден. Не е нещо скъпо, а просто тениска. На предната страна Томпсън поставя надпис, отразяващ отдадеността на приятеля си да свири на барабани при всеки запис, и удоволствието от работата му като продуцент, който помага на музикантите, които уважава, да правят записите, които искат: “Plays well with others”.

През 70-те Колинс започва да се насочва към различна музика, като обръща внимание на музикалния си вкус, който не съответства на звученето на Genesis. Продуцентът на групата Джон Антъни обявява Колинс за музикант с желание и възможности да се адаптира към различни музикални среди.

„Той продуцира всякакви записи, и ме избра, защото харесва добри барабанисти”, спомня си Колинс. „Отивахме в Trident Studios в полунощ, само за да се забавляваме докато свирим, и се прибирахме в 6 или 7 сутринта. Наслаждавах се на възможността да свиря и понякога да получавам възнаграждение за това, а друг път не. Не го правех заради парите, а защото ми харесва.”

Работата по третия солов албум на Питър Гейбриъл се отразява в създаването на звучене, което ще завладее поп музиката на 80-те. Това може да се чуе в парчето на Гейбриъл “Intruder”, а по-късно и в отличителния хит на Колинс “In The Air Tonight”.

В зората на соловата си кариера с албума “Face Value” Фил става търсен от вече успешни артисти, които искат да направят нещо различно, помагайки на Адам Ант, Ерик Клептън, Робърт Плант и Фрида от ABBA да преминат към нов етап в кариерите си.

“Plays Well With Others” улавя главозамайващото разнообразие на един от най-успешните изпълнители в музикалната история. Именно това му носи уважението на толкова много музиканти от различни жанрове, трибют албума “Urban Renewal”, представен от Lil’ Kim е класически пример за това.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *