Pet Shop Boys ще издадат втория си сет от албуми за “Catalogue: 1985-2012”, серия по преиздаване на албумите им, излизали през Parlophone. Вторият сет съдържа албумите “Yes” от 2009 г. и “Elysium” от 2012 г., които ще бъдат преиздадени на 20-ти октомври.

Двете заглавия са ремастерирани и придружени от “Further listening”, албуми с висококачествени бонус парчета и демо версии, записани през периода на всеки един от албумите, както и ремикс версии на песни, създадени от самите Pet Shop Boys, включително някои неиздавани досега материали.

И двата албума ще бъдат в опаковка с книжки с текстове, в които Neil Tennant и Chris Lowe обсъждат всяка песен, както и илюстрации с много снимки от архивите. Цялостният проект е по дизайн на Farrow.


“Yes” е продуциран от Brian Higgins и продуцентския му екип Xenomania. Записът дебютира на четвърто място в класацията за албуми на Великобритания и е номиниран за награда Grammy за най-добър електро/денс албум през 2010 г. Тази разширена версия на албума включва гост участия като Phil Oakey от The Human League, който споделя вокали с Neil Tennant и Chris Lowe в “This used to be the future”.

Johnny Marr също се появява в “Yes”, негови изпълнения с китара присъстват в няколко парчета, включително сингъла “Did you see me coming?”. Главният сингъл и хит, който присъства в класацията UK Top 20 “Love Etc.”, става деветия номер едно хит на групата в класацията Billboard’s Hot Dance Club Songs в САЩ, чупейки рекорда за най-много първи места на сингли от дуо или група в класацията за денс музика на Billboard.

Преиздаденият албум “Yes”, освен ремастерираната оригинална версия на албума, включва и неиздавана досега ремикс версия на “The loving kind”, песен, която става хит в топ 10 за Girls Aloud, както и неиздавани досега демо версии на песни от продукцията на Young Vic theatre от 2010 г. “My Dad’s A Birdman”. Изданието включва и ремикс версии на “Did you see me coming?”, “The former enfant terrible” и много други.

Оригиналната версия на албума “Elysium” излиза през 2012 г. и е определена като промяна в звука и посоката за Pet Shop Boys. Писането на този албум започва по време на турнето на PSB с Take That, като някои от песните са от 2008 г.

Албумът е копродукция на PSB с Andrew Dawson, който проектира голяма част от албума на Kanye West “808s & Heartbreaks”, запис, от който Neil Tennant става „леко обсебен“ с времето. По-тъмните текстови теми на “Elysium” са отражение на звука на албума. Neil Tennant споделя:

„Много е дълбок по отношение на звука, има много суб-бас, донякъде е дълбок и по отношение на предмета и начина, по който се изразява. Но мисля, че е най-красивият албум на Pet Shop Boys.“

Албумът “Elysium” освен преиздадената му версия, включва и “Further listening” с допълнителни материали, както и неиздавани досега демо версии озаглавени като “Vocal”, “She pops” и “In slow motion”, също и ремикс версии на PSB на “Leaving” и “Memory of the future”.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.