Испанската супер звезда Пабло Алборан представи нежната и емоционална песен „Cuando estés aquí“. Всички приходи от нея ще бъдат дарени на Фонда за спешен отговор на УНИЦЕФ срещу коронавируса.

„Това е най-емоционалната песен, която някога съм писал. Моля, нека тази песен е прегръдката, която не можем да си дадем сега“, споделя Пабло.

Песента, родена в импровизираното студио от детството му, и видеото са създадени за по-малко от 15 дни, казва Пабло Алборан, който се е изолирал в Испания.


„Тичаме срещу часовника, затова текста, музиката и видеото бяха готови за по-малко от 2 седмици“, допълва изпълнителят и автор на песни. „Направихме видеото, както можахме и с каквото можахме и трябваше да работим бързо. С видеото искахме да бъдем оригинални и в същото време то да е семпло“.

Семплото, но и емоционално черно-бяло видео, заснето с телефона на Алборан и анимирано от BAMSTUDIO, започва с пясъчен часовник и оттук нататък фигурите променят формите си в течение на видеото, внушавайки чувство на солидарност с празните улици. Но също дава и надежда с помощта на летящите птици като символ на свобода, а пясъчният часовник се превръща в двама прегръщащи се човека.

„Има много клипове, издадени от артисти, които използват кадри от концерти и такива на прегръщащи се хора, които смятам за красиви, но исках моя да бъде визуално различен и най-вече да накара хората да се замислят и да поразсъждават върху реалността, в която живеем и върху всичко, което се случва в това видео“, разказва Пабло.

„Cuando Estés Aqui“ стана първото видео, издадено в гаража, превърнал се в студио. „Там записвах песните си, когато бях малък и там се научих да свиря на китара и пиано. Там репетирах и с бандата си. В този смисъл е много вълнуващо“, казва изпълнителят.

Мислех си, че ще е красиво да създам нещо, което ни кара да изглеждаме сякаш сме на концерт заедно. Тази част (от концерта),  в която бих пял с феновете си, само нашите гласове заедно. Това е нещо, което човек би преживял само в онзи момент и искам да пресъздам това в тази песен“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *