Организаторите на тазгодишното издание на Евровизия обявиха, че отменят песенния конкурс. Новината беше съобщена в официално изявление на изпълнителния ръководител Йон Ола Санд.

С дълбоко съжаление трябва да обявим отмяната на конкурса за песен на Евровизия 2020 в Ротердам. През последните няколко седмици проучихме много алтернативни варианти, за да позволим на Евровизия да продължи.

Въпреки това, несигурността, създадена от разпространението на Ковид-19 в цяла Европа – и ограниченията, наложени от правителствата на участващите радио- и телевизионни оператори – означава, че Европейският съюз за радиоразпръскване (EBU) е трябва да вземе трудното решение да не продължи със събитието на живо, както е планирано. Здравето на артистите, персонала, феновете и посетителите, както и ситуацията в Нидерлания, Европа и света е в основата на това решение.


Много сме горди, че конкурсът за песен на Евровизия обединява публиката всяка година, без прекъсване, през последните 64 години и ние, като милионите от вас по света, сме изключително натъжени, че не може да се проведе през май.

Много горди сме от конкурса за песен на Евровизия, който в продължение на 64 години обединява хората в цяла Европа. И сме силно разочаровани от тази ситуация. Разговорите между EBU, телевизията-домакин и местното ръководство на Ротердам ще продължат, за да решат дали е възможно конкурсът за песен на Евровизия в Ротердам да се осъществи през 2021 г.

Двата полуфинала и финалът бяха насрочени за средата на май в Ротердам, а България трябваше да участва с песен на Виктория. Организаторите изразяват благодарност на нидерландските домакини и на 41 обществени телевизии, работили с всички сили за представянето си на музикалното събитие.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *