Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е починал на 71 години в дома си в Иймуйден в неделя, 8 ноември. Причината за смъртта на легендарния музикант е сърдечен арест. Тъжната вест предаде нидерландският сайт nhnieuws.nl.

Точно преди година Бентън беше в тежко състояние след претърпяна по спешност операция на гърдата.

Оскар Бентън бе в дълга кома след инцидент през 2010 година, точно когато се бе завърнал към кариерата си след дълго отсъствие от сцената. Мина период на борба за живот и когато бе обявено, че той повече не може да изнася концерти, пее и записва, най-неочаквано легендата се завърна. И го направи грандиозно, с нов стил и зареден с оптимизъм.


Оттогава датира и сътрудничеството му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите – Джони Лапорте е и автор на новите му песни. Заедно концертират в цяла Нидерландия, Франция, Румъния и Турция.

Недерландецът Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става известен с групата си Oscar Benton Blues Band, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като световен хит става песента му „The Bensonhurst Blues“. Тя е и част от музиката на два филма – „За кожата на едно ченге“ с Ален Делон през 1979 г. и „La Buche“ през 1999 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *