По всичко личи, че новият албум на Metronomy “Summer 08” ще има невероятен успех следващия месец, когато ще излезе. Двете парчета, които чухме от него – “Old Skool” и “Back Together” вече имат над 1.4 милиона преслушвания в YouTube и Spotify, а от Radio 1 (Annie Mac), Beats 1 (Zane Lowe и Julie Adenuga) и 6 Music (Marc Riley) дават само позитивни коментари за записа.

Следващата стъпка преди излизането на албума е пускането на третия сингъл “Night Owl”, който вече достъпен. Най-непосредственото от трите парчета, “Night Owl” притежава невероятно диско звучене – в началото спокойно, после ярко, хванало атмосферата и настроенията на летен Лондон. Видеото към песента, което се очаква да излезе в следващите седмици, е снимано в Palm Desert, Palm Springs, и е режисирано от Mr. Oizo.


Миналата седмицa Joe Mount изпълни специален DJ-сет по повод издаването на новия албум. Изпълнението включваше нови песни и ремикси, придружено от пороен дъжд в Field Day. Сетът “Summer 08” ще може да бъде чут и на 29 юни в Shoreditch’s Ace Hotel и на 22 октомври на Bristol’s Simple Things Festival.

В допълнение, специално за албума, учениците от Central St. Martins създадоха над 20 интерактивни инсталации, вдъхновени от записа. Ръководени от отбора на Pulse Films, учениците разработили различни произведения на изкуството, и имали възможност да чуят част от песните в албума.

Изцяло написан, изпълнен и продуциран от Joe Mount, албумът показва мулти-инструменталиста и неговите преживявания около издаването на албума “Nights Out”, с който пробиха на международна сцена. Чрез музиката в новия си албум, той изразява чувството си за вина, породено от прекараното време в турнета и пътувания, в моменти, важни за любимите му хора.

Концепцията за такъв албум се върти в главата му от тогава, но по стечение на обстоятелствата издава амбициозния, номиниран за Mercury Prize “The English Riviera” и вдъхновения от Motown “Love Letters”.

„Албумите, които си бях намислил да запиша, и желанието да ги записвам в по-големи студия, бяха извън възможностите ми. Исках да издам още един албум, звучащ наивно, като “Nights Out” – 10 песни, свеж и с повдигащо духа звучене. Исках да напиша хит, после още един, и още един, без да се замислям”, коментира Mount за записа.

Целта, която си поставя със “Summer 08”, е той да се нареди на една линия с класически електро-поп записи от OutKast, David Bowie и Daft Punk. “Summer 08” е записан в Black Box Studios във Франция с помощта на Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, David Bowie) и Neal Pogue (OutKast) и е най-дръзкият и креативен албум на Metronomy до този момент. „Искам да си почина от турнетата и изморителните пътувания, но не искам да спирам да издавам музика”, обясни Joe Mount по повод новината, че групата скоро няма да пътува за концерти. Сега музикантът си е поставил за приоритет да прекарва повече време с двете си малки деца.

В допълнение към “Old Skool”, “Night Owl” и “Back Together”, албумът включва “Miami Logic”, в която сякаш звучи цял един фестивал – почти като в “Word Up” в изпълнение на Devo. Ранен хип-хоп струи от “16 Beat”, онагледяващ любовта между музикантите и машините им. Творчеството на David Bowie е почетено в “Mick Slow”.

Любим на продуцента е дуетът с шведската звезда Robyn – “Hang Me Out To Dry”, миксиран от Erol Alkan. Ранна версия на песента е записана с идеята да се включи в “The English Riviera”, но чак сега достига пълния си потенциал и е включена в албум.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.