Горан Брегович е роден в Сараево. Новият му албум "Three Letters From Sarajevo" е силно вдъхновен от историята на този град с неговите особености, идентичност, различни религии и сложни парадокси. Разположен в сърцето на Европа, в различни периоди от историята градът е управляван от византийски, османски и австро-унгарски империи.

При създаването на „Three Letters From Sarajevo“ Брегович обединява трите религии на населението в хармония с традиционните сватбени и погребални оркестрации. След това отново включва пълен симфоничен оркестър, за да работи над 3 дълги инструментални части с 3 соло цигулки и гост-изпълнители (певецът от Алжир Rachid Taha, израелските изпълнители Риф Коен и Асаф Авидан и испанската звезда Бебе). Албумът не е просто списък с песни, а сборник с истории, разказани в 11 музикални композиции с характерния стил и темперамент на Горан Брегович.

С голямото разнообразие от стилове, музиката на Брегович е уникална, разпознаваема и предназначена за слушатели с различни музикални предпочитания, различен произход, пол, възраст и вяра. Посланията в албума са въздействащи и със силата на музиката и словото „Three Letters From Sarajevo“ руши бариери и отваря врати.

Създаването новия албум продължава няколко месеца, през които Горан Брегович прекарва часове наред в студиото и обикаля на турне с оркестъра си. В момента тече европейската част от турнето в подкрепа на новия албум, което ще премине и през България. Концертът ще се проведе на 13-ти април 2018 г. в зала „Арена Армеец“.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music GroupКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.