Селин Дион обяви датата, на която ще излезе новият й френскоезичен студиен албум, озаглавен „Encore un Soir“ („Още една нощ“). Албумът излиза на 26 август от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версии в следните формати: дигитална версия във всички легални платформи за даунлоуд и стрийминг, CD и винил.

„Encore un Soir“ е 26-ият студиен албум в дискографията на певицата и 14-ят френскоезичен проект в кариерата ѝ. Това е първият албум, който Селин Дион записва след тежката загуба на съпруга ѝ Рене Анжелил, през януари т.г.


Прес отделът на Sony Music Canada, компанията, за която записва Селин Дион, разпространи следното съобщение от певицата:

“Щастлива съм да обявя, че новият ми френскоезичен албум, „Encore un Soir“, е готов. Рене ме накара да му обещая, че ще завърша албума и ще се върна на сцената. Той настояваше до последния си ден, че шоуто трябва да продължи…“.

Едноименният сингъл от албума “Encore un soir”, който излезе през май т.г., е написан от големия френски композитор Жан-Жак Голдман. Селин се обръща с лична молба към носителя на редица престижни награди, включително и Grammy, да напише песен за новия ѝ албум, след като за последен път работят заедно преди 12 години.

„Исках отново да се докосна до магията на Жан-Жак“, споделя певицата, а композиторът добавя: „Селин дойде при мен с готова идея за песен. Искаше текстът да разказва за това как минава времето край нас и как пропускаме толкова неща в забързаното ни ежедневие. Когато живееш на прекалено бързи обороти, много често забравяш колко мимолетно е всичко“.

„Encore un soir” е нежна и деликатна песен, в която за пореден път великолепният глас на Селин Дион разкрива цялата си красота и наситеност. Певицата посвещава песента на покойния ѝ съпруг.

Селин Дион спази и още едно обещание към Рене: да се завърне на сцената. На 22 май певицата излезе на на сцената на музикалните награди Billboard, за да изпълни класиката на Queen – “The Show Must Go On”.

От края на юни стартира серия от концерти в Монреал (10 поредни вечери) и пет концерта в „Centre Vidéotron“ в Квебек, Канада; девет поредни вечери в Двореца на спорта „Берси“ в Париж и в „Спортпалейс“ в Антверпен, Белгия.

“Encore un soir” съдържание:
1. Plus Qu’ailleurs
2. L’etoile
3. Ma Faille
4. Encore Un Soir (Album Version)
5. Je Nous Veux
6. Les Yeux Au Ciel
7. Si C’etait a Refaire
8. Ordinaire
9. Tu Sauras
10. Toutes Ces Choses
11. Le Bonheur en Face
12. A la Plus Haute Branche
13. A Vous
14. Ma Force
15. Trois Heures Vingt (Remastered)
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.