Евтини самолетни билети

Повече от 50 години след като си отиде, Едит Пиаф остава най-известната френска певица на всички времена. Нейният живот, изпълнен със страст, драма и проблясъци на щастие, прилича на роман, и може би събитията в живота ѝ помагат за развитието на уникалния талант, с който е известна.

Едит Пиаф идва от улиците, където се е сблъскала с крайна бедност, преди да избяга от жестоката си съдба благодарение на гласа-чудо, с който е надарена.

Певицата, известна с хита си “La Vie En Rose”, може да не е била висока на ръст, но силния и отличителен глас, който притежава, се превръща в гласа на парижката работническа класа. Пиаф получава псевдонима “Малкото врабче”.


С истории за надежда и отчаяние, текстовете, които тя изпълнява, са отражение на живота ѝ.

„Тя изживяваше песните си. Всяка една представя история, която Пиаф разказваше на хората”, споделя Christine Laume, нейната снаха, която пише за певицата в книгата си “The Last Love of Edith Piaf”, публикувана през 2013 г. „Тя не играеше. Тя се раздаваше”.

Благодарение на невероятната си способност да открива таланти, много текстописци и композитори, неизвестни за масовото общество, придобиват световна слава, след като тя изпълнява техни песни, като Marguerite Monnot, Michel Emer, Henri Contet, Charles Aznavour, Norbert Glanzberg, Michel Rivgauche, Georges Moustaki и Charles Dumont.

“Edith Piaf” излиза на CD и дигитално на 15-ти декември 2017 г.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.