Поредицата от филми “Хари Потър” е една от най-успешните кино продукции на всички времена и продължава да вдъхновява страстните си, увеличаващи се последователи по света. Един от ключовите елементи, които допринасят за оживяването на книгите на Дж. К. Роулинг на голям екран, е емоционалната музика към филмите от великите композитори като Джон Уилямс, Патрик Дойл и Никълъс Хупър.

Тази есен Rhino ще ви изпрати към магическия свят на Дж. К. Роулинг с бокс сет в лимитирано издание, включващ саундтраците на първите пет филма от поредицата на винилови плочи със снимка. “Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” излиза на 17-ти ноември.

Всеки саундтрак ще бъде в специална опаковка, отрязана от двете страни. Снимките, използвани за плочите, са взети от съответния филм за всяка. Изключение прави тази на “Harry Potter and the Order Of The Phoenix”, която е гравирана от едната страна. Сетът включва също и карта, с която музиката може да се изтегли в дигитален формат.


“Harry Potter: Original Motion Picture Soundtracks I-V” включва саундтраците на: “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001), “Harry Potter and the Chamber of Secrets” (2002), “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” (2004), “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005) и “Harry Potter and the Order of The Phoenix” (2007).

Саундтраците на първите три филма са композирани от John Williams, който е отговорен за някои от най-известните филмови постижения в историята. Една от песните, която дебютира в саундтрака на “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (2001), “Hedwig’s Theme”, стана основната тема на поредицата и беше включена във всички филми “Harry Potter”.

Патрик Дойл е композитор на музиката за “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005). Саундтракът на филма включва три песни от измислена рок група, която участва в историята, а нейни членове са Jarvis Cocker и Steve Mackey от Pulp, и Jonny Greenwood и Phil Selway от Radiohead.

Композиторът Никълъс Хупър е създателят на музиката за “Harry Potter and the Order of The Phoenix” (2007). Тя е изпълнена от оркестъра “London Chamber Orchestra” и е записана в Abbey Road Studios в Лондон.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.