През последните месеци Хилдур Гуднадотир е сред най-популярните и често споменавани имена в света на филмовата и музикалната индустрия.
Освен талантлива композиторка, певица и челист, тя е автор на музиката към нашумелия сериал на HBO – „Чернобил“. Албумът излезе само преди месец и вече е спряган за един от най-успешните саундтраци на годината.

Преди броени дни, за музиката към “Чернобил”, Хилдур Гуднадотир получи първата си награда Emmy за “Изключителна музикална композиция към сериал или филм”. Номинирани в нейната категория бяха също Дейвид Арнолд (“Добри поличби”), Т Боун Бърнет (“Истински детектив”), Крис Бауърс (“Когато ни видят”) и Едуард Шиърмър (“Бягство по учебник”). Церемонията се проведе в Microsoft Theater в Лос Анджелис.

“Това лято, проследяването на реакциите на зрителите на сериала на HBO – “Чернобил” беше невероятно преживяване. Продукцията разглежда бедствието с респект и реализъм и упорито работих над това да създам музика, която да импонира на посланието на всяка една сцена и да засилва въздействието ѝ. Исках зрителите да изпитат чувството, което биха изпитали ако бяха на мястото на случващото се и да разказват историята за страх, загуба и човешка грешка“, коментира Хилдур.


Напрегнатата и зловеща музика на Гуднадотир изиграва ключова роля в завладяващите, клаустрофобични и драматични събития в „Чернобил“. Преди старта на снимките на сериала, живеещата и творяща в Берлин композиторка, облечена в предпазен костюм, прекарва цял един ден на мястото на събитията, за да усети атмосферата и енергията, с които е пропито то.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.