Световнопризнатият италиански композитор Енио Мориконе ни напусна по-рано тази година на 91-годишна възраст. През изключителната си кариера, която се простира в повече от 6 десетилетия, той създава над 600 оригинални композиции.

Отвъд популярните и много обичани негови саундтрак мелодии към филмите „Имало едно време на Запад“, „Имало едно време в Америка“, „Недосегаемите“, „Мисията“, „Ново кино „Парадизо“, „Омразната осморка“ и „Добрият, лошият и злият“ има скрита, ексцентрична страна от неговата гениалност, която е високооценена сред почитателите му, други артисти и музикални ценители.

На 6 ноември меломаните ще имат шанса да се докоснат до чисто новата колекция “Morricone Segreto”, която включва 7 неиздавани произведения от легендарния композитор и разкрива един от най-богатите в креативно отношение периоди в живота на Мориконе между края на 60-те и 80-те години.


Албумът е доказателство за устойчивото влияние на композитора върху творчеството на генерации от музиканти и филмови режисьори до ден днешен.

“Morricone Segreto” е тръпчиво звуково пътешествие през мистериозни гласове, наелектрезиращи китари, ефирни струни, зловещи акорди и модерен груув от един творец, който със своите проекти винаги е предшествал и диктувал тенденциите в музиката по свой отличителен начин.

“Morricone Segreto” е истинско съкровище от редки и забравени композиции и алтернативни снимки от историческия архив на CAM Sugar. Сред акцентите са откъси от „Lui Per Lei“, „Stark System“ и „Il Clan Dei Siciliani“.

“Morricone Segreto” е доказателство за това, че дори един от най-забележителните композитори на нашето време е пазил тайни, които тепърва ще бъдат разкрити.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *