Майкъл Джексън оглави класацията на най-богатите починали звезди на списание Forbes. Той е спечелил 10 пъти повече, отколкото Елвис Пресли, заел второто място. Починалият през 2009 г. Крал на попа е спечелил през миналата година 400 милиона долара, докато Кралят на рока – 40 милиона долара.

Общо в първата десетка влизат петима покойни певци и музиканти. Значителна част от доходите наследниците на Джексън са получили от продажбата на неговия дял в звукозаписната компания EMI Music Publishing на корпорацията Sony, а също така от продажбата на музика.

Джако е най-успешният изпълнител в историята на поп музиката. Той е носител на 15 награди Grammy, а броят на продадените му записи в цял свят надхвърля 1 милиард. Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. от спиране на сърцето заради предозиране с лекарството пропофол. Неочакваната му смърт хвърли в скръб стотиците милиони негови почитатели по цял свят.


Доходите на Елвис Пресли идват от продажбата на негови албуми. Ежегодно се продават около 1 милиона копия, билети от къщата музей в Мемфис, а също така от развлекателния комплекс, който се намира там.

„Бронзовият“ медал в тази „мъртва“ класация е за играча на голф Арнолд Палмър. През миналата година компанията Molson Coors пусна алкохолна напитка с неговото име. Тя обогати неговите наследници с 35 милиона долара.

В първата петица влизат също така художникът-карикатурист Чарлз Шулц с доход от 34 милиона долара и Боб Марли, който „събира“ 23 милиона долара. В топ 10 на „мъртвешката класация“ са американският детски писател Доктор Сюс, основателят на Playboy Хю Хефнър, Мерлин Монро, Принс и Джон Ленън.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *