"Resistance Is Futile" е новият, 13-ти по ред албум в дискографията на Manic Street Preachers, който излезе на 13-ти април 2018 г. от Columbia. "Resistance Is Futile" e първата нова музика от уелската рок банда от 4 години насам.

„Основните теми в „Resistance is Futile“ са спомените и загубите, забравената история и липсата на памет ; за обърканата ни реалност и изкуството като средство за скривалище и вдъхновение. Албумът е обсесивно мелодичен по много начини, но притежава суровата енергия на „Generation Terrorists“ и оркестралния размах на „Everything Must Go““, споделят музикантите.

След редица отлагания, работата по албума започва и за няколко месеца резултатът от творческия потенциал и усилия в студиото – вече е налице.


След музикалните „бягства“ с последните два проекта „Rewind the Film“ (2013) и „Futurology“ (2014), „Resistance Is Futile“ е доброто старо завръщане към класическото звучене на „Маниакалните улични проповедници“, което самите музиканти определят като „широкоекранна меланхолия“. Песните в новия албум са първите записи, реализирани от групата в новото им студио „Door to the River“, намиращо се близо до Нюпорт (Уелс).

За обложката на новия си албум, музикантите използват прочутата снимка от 1881 година, озаглавена „Воин самурай“. Фотографията, направена от барон Франц фон Щилфрийд-Ратениц запечатва за историята образа на един от последните воини самураи. „People get tired, people get old – people get forgotten, people get sold” – пее в откриващото парче в албума „People Give In“, фронтменът на бандата Джеймс Дийн Брадфийлд.

В подкрепа на новия албум „Resistance Is Futile“, триото анонсира и първото си арена турне във Великобритания от десет години насам. За съпорт акт на всичките концерти от турнето, групата е поканила The Coral.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *