Лорд се завръща триумфално с втори студиен албум. Изданието е озаглавено "Melodrama", а денят на световната премиера бе 16-ти юни 2017 г.

Всички парчета в албума са композирани от Лорд в родната ѝ страна Нова Зеландия. Изпълнителката споделя, че “Melodrama” съдържа музика за моментите, когато човек остава сам със себе си.

Продуценти на „Melodrama“ самата Лорд, Джак Антоноф и Франк Дюкс. Записите на песните в албума са направени в апартамента на Джак в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк.


Пилотният сингъл „Green Light“ носи голяма популярност на Лорд в социалните мрежи, след като в първите 24 часа след премиерата си генерира 2 млрд. импресии в Twitter. Официалното видео към парчето е гледано над 72 млн. пъти в официалния канал на изпълнителката в YouTube.

Вторият сингъл от албума излезе на 9-ти март 2017 г. и е озаглавен „Liability“. Официалното аудио в YouTube е слушано близо 8 млн. пъти.

Лорд е изпълнителката на водещата песен от официалния саундтрак на филма „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1“ – „Yellow Flicker Beat“. Последното ѝ пътуване до Европа е по покана на семейството на покойния вече певец Дейвид Бауи.

Лорд е избрана да изпълни трибют към Бауи на церемонията по връчването на престижните музикални награди Brit през 2016 г. Приживе Дейвид Бауи описва изпълнителката като „бъдещето на музиката”.

Снимка: Анимато Мюзик/ Univeral Music Group
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.