Номинираните за Grammy музиканти от Гьотеборг Little Dragon представят зашеметяващото видео към “Strobe Light”. Клипът, сякаш целунат от слънцето и заснет в Йоханесбург, е планиран от Kristin-Lee Moolman заедно с често партниращата си с музикантите стилистка IB Kamarа. Видеото представя живописни южноафрикански кадри и красиви тоалети, изследващи табуто, което още съществува в този регион.

Говорещи за стремежа си, създавайки видеото, Kristin-Lee Moolman и IB Kamara споделят:

„Искахме да създадем филм, в който двама танцьори от Йоханесбург представят чувството да си млад и да можеш да създадеш собствената си вселена в света, който те обкръжава, възможността да се изразиш във всяка форма.”


Начинът, по който искат да изглежда видеото е бързо измислен от бандата, защото Южна Африка е вплетена в ДНК-то им – обяснено подробно от вокалиста Yukimi:

„И “Nabuma Rubberband” и “Season High” имат моменти, вдъхновени от музиката на Южна Африка. Всичко започна от Eric, който е женен за момиче от там, и когато се връщаше от почивка там, носеше хард дискове, пълни с миксове от южноафрикански хаус. Започнахме да слушане най-любимите му парчета докато бяхме на път, а мелодиите и цялостното звучене, смесени с електрониката, ни заразиха. Така изглеждащото видео към “Strobe Light” звучеше като перфектна идея. Някак имахме чувството, че музиката ни е напълно разбрана там.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.