Linkin Park обявиха специален концерт в чест на техния колега и приятел Честър Бенингтън. Събитието, което ще се проведе в една-единствена нощ, ще бъде в Лос Анджелис, и по-точно легендарната зала Hollywood Bowl в петък, 27-ми октомври.

Единственото по рода си събитие ще отбележи първия концерт на петимата члена на бандата, след загубата на Честър, който почина на 20-ти юли. Към групата ще се присъединят и други изпълнители, за една незабравима нощ, изпълнена с музика, в чест на човека, който докосна живота на толкова много хора по целия свят.

Всеки един от членовете на групата възнамерява да дари своя дял от приходите от събитието на фондацията на Music For Relief “One More Light Fund” в памет на Честър. Предварителната продажба на билетите започва във вторник, 19-ти септември. За повече информация, посетете официалния сайт на бандата.


Официалното видео към парчето с името на албума “One More Light” излезе тази сутрин в профилите в социалните мрежи на групата. Първоначално песента не беше планирана да се издаде като сингъл, но силната връзка с феновете през седмиците след новината за Честър, я изведе на преден план.

Режисирано от Джо Хан от Linkin Park и дългогодишния видео оператор на групата Марк Фиоре, видеото не е просто в памет на Честър, но също така отразява приятелството между членовете на групата, хората, с които работят и обществото, което им дава сила.

„Беше невероятно емоционално да работим над това и особено да го гледаме”, казва Джо Хан. „Чувствам, че правейки това, ние не само се изправяме пред най-големите си страхове, но и получаваме възможност да използваме таланта си да внесем малко светлина в живота на хората, които се нуждаят от нея. Като се приближаваме до концерта в Hollywood Bowl, мисля за хората в кръга и извън него. Видеото е жест на добра воля към тези, които искат такава връзка.”

„Песента ”One More Light” беше написана с намерението да изпратим любов на тези, които са изгубили някой. Сега намираме себе си в позицията на крайния получател”, споделя Майк Шинода. „Мемориалните събития, изкуството, видеоклиповете и снимките са свързани с фенове от целия свят, които вземат участие като тяхното доказателство за любов и подкрепа за групата и в памет на нашия скъп приятел Честър. Много сме благодарни и нямаме търпение да се видим отново.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *