Дългогодишните членове на Fleetwood Mac Линдзи Бъкингам и Кристин Маквий обединяват сили за първия си общ албум като дуо. Семпло наименуван “Lindsey Buckingham/Christine McVie”, записът с 10 песни ще излезе през East West Records това лято, и ще бъде последван от специални концерти в Щатите.

Първият сингъл “In My World” излезе този петък, 14 април, във всички дигитални платформи. Записът ще излезе на 9 юни на CD, LP и дигитално, а американското им турне ще започне на 21 юни.


Колаборацията между двамата започва преди три години, когато Маквий се завръща във Fleetwood Mac за турнето On With The Show. Двамата записват част от материала преди репетициите за турнето и естествената креативна химия между тях се запалва отново. Според думите на Бъкингам

„Изследвахме креативния процес и идентичността на проекта сама се появи. Още когато оформяхме тялото на албума, си пролича, че ще бъде дуетен. Замислихме се и си казахме „какво ни отне толкова време?”

За двамата не е трудно да настроят уменията си един към друг. Маквий сподели

„С Линзи винаги ни е било лесно да правим заедно музика, и резултатът е нещо наистина страхотно.”

Албумът е записан в The Village Studios в Ел Ей, където Fleetwood Mac записват някои от класическите си записи, включително и “Tusk”. Към Бъкингам и Маквий в студиото се присъединяват Майк Флитууд и Джон Маквий, за да запишат ритмичния двигател на албума.

„За East West и WMG е голяма чест да си партнират с две от най-големите имена в историята на рок музиката, които са написали, записали и изпълнили някои от най-известните и запомнящи се песни на всички времена. “Lindsey Buckingham/Christine McVie” е изключително специален албум, който представя зашеметяващия талант на двамата музиканти.”, каза Дан Чалмърс, президент на Rhino, East West & ADA UK. „Горди сме за дълго просъществувалата си връзка с групата и сме убедени, че този албум ще се хареса на феновете на Fleetwood Mac и меломаните по света.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.