С елегантно нео соул звучене и фънк влияния, "Cool Kids” на Kwaye бележи началото на нова глава във вълнуващо му пътешествие с лейбъла Mind of a Genius.

Може би съдбата е причината 22-годишния певец и автор на песни Kwaye да се окаже на задната седалка на Uber, който го води до мястото, където подписва първия си звукозаписен договор, но дългогодишната му подготовка е това, което го подготвя за този момент.

Роденият в Зимбабве и израснал в Лондон студент учи в UCLA в Лос Анджелис, където посещава афро-американски класове и занятия за музикалната индустрия. Само една седмица след като каца в Ел Ей се среща с продуцент и първото нещо, което създават заедно, е демо на сингъла „Cool Kids“. Докато все още опознава града, Kwaye е взет от центъра на Лос Анджелис от Uber, каран от бившия изпълнителен директор на A & R отдела на сегашния лейбъл на изпълнителя, и след като чува „Cool Kids“ той му урежда среща с директора на Mind of a Genius David Dann. MOAG предоставят на Kwaye условия за работа и запис, и в рамките само на няколко седмици, той става първия изпълнител на лейбъла от Обединеното кралство.


Той е доста добро попадение. Познава не само музиката на Зимбабве, която семейството му носи със себе си в Англия, но е запознат и с творчеството на нео соул икони като D’Angelo и John Legend и фънки изпълнители като Thundercat – да не говорим за неочакваните влияния от Tracy Chapman и Eagles. Kwaye смесва поп и класически хаус, за да добави свежест към фънки версията на модерния соул, която създава, на километри от мрачния R&B. Като мултиинструменталист, който е овладял свиренето на виола, саксофон и китара, той има сценични изяви от дете.

И така той намира своя стил: цветът и поведението му пасват на чистите линии, присъщи за лондонската мода. Дори в първите видеа, чувството му за стил се припокрива със звуковата му идентичност, сливайки се в едно цяло с елегантността, с която би се справила дългогодишна музикална звезда.

Kwaye е нов вид артист, утопичен гражданин на света, прескачащ от град на град, от континент на континент, събиращ вдъхновение и енергия по пътя. В един свят, който понякога сякаш се разпада, Kwaye може да бъде не само артистът, който искаме точно сега – той може да бъде този, който ни трябва.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.