Евтини самолетни билети

Кралицата на соул музиката Арета Франклин почина на 76-годишна възраст. От няколко дни звездата беше в тежко здравословно състояние, обградена от роднини и близки приятели.

През 2010 г. певицата беше диагностицирана с рак на панкреаса, а през 2017 г. обяви, че се оттегля от активна концертна дейност. В последните две години тя беше видимо отслабнала поради болестта.

Арета Франклин е един от най-продаваните музикални изпълнители за всички времена като нейните албуми имат над 75 млн. продажби в света. От края на 60-те е наричана „кралицата на соул музиката“, но се изявява и в други музикални стилове като джаз и ритъм енд блус, както и в традиционния афроамерикански госпъл. През годините тя прави дуети с много музиканти, между които Луис Армстронг, Лучано Павароти и Джордж Майкъл.


Арета Франклин е родена през 1942 г. и започва кариерата си на певица още като дете като изпълнител на госпъл. Насочва се към популярната музика на 18-годишна възраст, когато сключва договор със звукозаписната компания Columbia Records, но големият ѝ успех идва, след като подписва с Atlantic Records през 1967 г. През дългогодишната кариера на музикантката 112 от нейните сингли влизат в класацията на Billboard.

На същия ден, но през 1977 година си отиде и кралят на рока – Елвис Пресли.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.