Почитателите на Дейвид Бауи ще могат да гледат концерт в негова памет в интернет от всяка точка по света, съобщи агенция Press Association, позовавайки се на организаторите.

Те уточниха, че, за да могат да гледат концерта на живо в мрежата, който ще се проведе в „Radio City Music Hall“ на 1 април, меломаните ще трябва да преведат средства в полза на една от благотворителните организации. Минималната сума за дарение е 20 долара, а всички събрани средства ще отидат в подкрепа на млади музиканти и художници, както и за образователни програми за деца.

Изпращайки парите чрез онлайн платформата Аmmado, зрителите ще получат специален код, за да могат да гледат концерта. В него ще участват 18 известни певци и музикални групи, които ще изпълнят най-известните песни на Бауи.


Дейвид Бауи почина на 10 януари в Ню Йорк от рак на черния дроб. Два дни преди смъртта на изпълнителя излезе последния му албум „Blackstar“, над който той активно работеше до последно, въпреки тежката болест.

През своята кариера Дейвид Бауи продаде повече от 136 млн. диска и бе включен в десетте най-успешни музиканти в историята на популярната музика във Великобритания. Той е спечелил редица награди, включително Grammy.

През 2004 г. списание Rolling Stone го нареди на 39-то място в класацията на „100-те най-велики рок-музиканти на всички времена и на 23-то в класацията на „100-те най-велики вокалисти на всички времена“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.