Евтини самолетни билети

Почти пет години след появата му, видеоклипът на Psy към вселенския хит "Gangnam Style" беше надминат като най-гледания клип на YouTube. След като стана първият видеоклип, който достигна един милиард показвания, видеото има 2 897 603 797 гледания (до 13 юли), но това вече не е достатъчно, за да продължи да задържа титлата.

„See You Again“ на Уиз Калифа с участието на Чарли Пут вече е с 2 908 722 286 гледания, което му отрежда първото място като абсолютен лидер към момента. След като научи новината Чарли сподели в профила си в Twitter, че никога не си е представял, че ще стигне до подобна бройка.


„Присъединих се към YouTube през 2007 г. с надеждата, че ще направя видеоклип, който да достигне 10 000 показвания. Току-що чух за „See You Again“… уау“, написа певецът.

Благодарение на невероятния брой гледания на „Gangam Style“ и „See You Again“ (математиката показва повече от 21 000 години стрийминг), YouTube трябваше да пренапише кода си, за да увеличи броя на максималните прегледи.

Първоначално сайтът за видеосподеляне можеше да съхранява само 2 147 483 647 гледания на един видеоклип, но „Gangnam Style“ надскочи тази цифра още през декември 2014 г., което принуди YouTube да премине към 64-битово цяло число (а това означава, че можете технически да гледате „See You Again“ 9 квинтилион пъти).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.