За три кратки години KALEO отбелязаха успехи с глобални хитове, получиха Grammy номинация, видяха как първия им албум „A/B“ от 2016 г. става златен и в рамките на три години пътуваха непрекъснато.

Всеки къс от това преживяване е събрано във втория им албум „Surface Sounds“, подготвено за издаване по-късно тази година – на 5 юни 2020 г., с новия трак „Alter Ego“.

Фронтменът и автор на песни JJ Julius Son е работил в студиото 2 години, позволявайки на комбинацията от глобално пътуване и прецизна работа да се превърне в спектър от звуци, записани по света – Северна Америка, Южна Америка и из Европа.


Освежаващо и без премисляне, Julius позволява на всяка мелодия да диктува своя път, като същевременно се осланя на своите блус, фолк и рок наклонности.

„Първо исках да подчертая несигурността и тревожността, която всички срещат днес. Мислехме да отложим този анонс, но не изглеждаше правилното нещо, защото всички жадуваме за капка нормалност„, обяснява Julius Son от дома си в Исландия. „Времена като тези ни напомнят какво е най-важно. Инстинктивно като човешки същества ние променяме фокуса си от повърхностното към колективната подкрепа към съседите ни. Това чувство всъщност се отразява в „Surface Sounds“. Моята надежда е албумът да служи като напомняне, че това, което е на повърхността, не е толкова важното, колкото какво има отдолу и е наш дълг да се изправяме едни други на крака, когато има нужда”.

В допълнение към издаването на „Alter Ego“, исландската рок банда издаде два нови сингъла по-рано тази година, показвайки контраст между звук и въображение, очаквани и в „Surface Sounds“. Нежните, но и твърди „I Want More“ и „Break My Baby“ дават поглед към по-тъмната страна на KALEO, която Loudwire описват като „запомняща се и приятна, показваща диапазонът на вокала [на Julius Son] и песъчлив, блус подход“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *