Феновете на Тери Уокър я познават с брилянтната ѝ музикална кариера със зашеметяващи сингли, които ще имаме възможност да чуем на живо в Sofia Live Club на 21 април. Сигурно знаете, че кралицата на английския соул е родена на 14 април 1979 г. в близост до Лондон. Може би не сте запознати обаче, че Тери Уокър всъщност се казва Chanelle Gstettenbauer.

Известно ли ви е, че родителите на Тери са с ямайски произход? А че певицата говори свободно немски език, защото на 4-годишна възраст се мести със семейството си в Бавария? Както самата Тери казва:

„Обичам Германия – тя ме е оформила такава, каквато съм.“


Сред интересните факти около творчеството на Уокър e мнението на някои от най-известните медийни критици в Обединеното кралство в лицето на BBC, Daily Mirror и The Guardian.

Тери Уокър издава дебютния си албум „Untitled“ през 2003 г. В едно предаване на BBC Денис Бойд заявява:

„Г-ца Уокър е артист, който смело поема своята кариера, доближавайки се до американските диви. Със сигурност има потенциал да пробие не само в Англия, но и отвъд. „Untitled“ е албум, който не може да бъде подминат. Той е не просто ърбън, той е не просто ар енд би, той е музика за душата“.

Критиката за втория албум „L.O.V.E“ на Тери Уокър също се оказва изключително положителна. Британският таблоид The Daily Mirror пише:

„Откриващото парче уверено прогнозира, че това наистина е нейното време (препратка към песента „This Is My Time“ от колекцията „L.O.V.E“), с глас, който просто смазва конкурентите и с песни, които са дори по-добри от тези в дебютния ѝ албум. Г-ца Уокър е във възход. Тя е просто една поп соул сладост. „

Третият албум „I Am“ получава също позитивни отзиви, връщайки Тери Уокър към нейните нео соул корени. Матилда Еджер-Купър от BBC казва:

„Тери Уокър се завръща шеметно с третата си колекция. Това е един великолепен албум, който праща Тери обратно във висшата лига на британските изпълнители“.

Мат Сноу от The Guardian коментира:

„I Am“ е интимен и тих албум, в който едновременно с чувството на близост и спокойствие, което музиката носи, силно се откроява прекрасният глас на Тери Уокър. Тя пее толкова красиво, че със сигурност ще направи диска класика“.

И Уокър наистина го постига, както се случва и с четвъртата ѝ колекция от 2015г. – „Entitled“.

Тери Уокър идва в София на 21 април, за да докаже, че казаното и написаното за нея е самата истина, защото мястото ѝ във висшата лига на британските артисти е напълно заслужено.

Билети на цена от 45 лв в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на bit.ly/TerriWalkerSf. Само ограничен брой билети ще се предлагат в деня на концерта на входа на клуба на цена от 50 лв. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.