Световното турне на Judas Priest в подкрепа на 17-им студиен албум „Redeemer of Souls” се превърна в една от най-мащабните концертни обиколки в цялата кариера на групата: 130 концерта в 33 държави и сетлист с най-големите хитове на бандата от почти всичките им класически албуми. Сега феновете на Judas Priest могат отново да изживеят емоцията от турнето с премиерата на новия албум “Battle Cry“, който излиза на CD/DVD/Blu-ray формати на 24 март.

„Battle Cry“ е записан на 1 август 2015 г. в Германия по време на фестивала във Вакен пред 85-хилядна публика. Изданието включва CD с 15 песни и Blu-ray/DVD (с времетраене 94 минути) със запис на целия концерт, както и дигитални версии на адуио и видео формата. DVD-и и Blu-ray дисковете съдържат още 3 бонус парчета, записани от шоуто на групата в „Ерго Арена“, Гданск (Полша) на 10 декември 2015 г.

Това, което прави изданието изключително привлекателно за феновете, е балансът между новите песни на групата („Dragonaut“, „Halls of Valhalla“, „Redeemer of Souls“) и метъл химните („Metal Gods“, „Electric Eye“, „You’ve Got Another Thing Coming“) заедно с материал от последния им албум „Redeemer of Souls“ („Devil’s Child“, „Beyond the Realms of Death“, „Jawbreaker“).


Четири десетилетия на легендарна музикална кариера, белязана от култови песни и законодателни албуми (1980 – „British Steel“, 1982 – “Screaming for Vengeance“, 1990 – „Painkiller“ и др.), над 40 милиона продадени копия, множество награди, някои от най-грандиозните метъл концерти, от емблематично участие на благотворителния концерт Live Aid през 1985г. до неочакваната поява в American Idol през 2011 г. – това е кратката равносметка за Judas Priest, групата, превърнала се в един от символите на тежкия рок.

От десетилетия, Judas Priest е сред най-успешните концертиращи групи в индустрията и изданието „Battle Cry“ идва като поредното доказателство, че музиката им е по-силна и завладяваща от всякога.

Battle Cry CD съдържание:
1. (Intro) Battle Cry
2. Dragonaut
3. Metal Gods
4. Devil’s Child
5. Victim of Changes
6. Halls of Valhalla
7. Redeemer of Souls
8. Beyond the Realms of Death
9. Jawbreaker
10. Breaking the Law
11. Hell Bent For Leather
12. The Hellion
13. Electric Eye
14. You’ve Got Another Thing Coming
15. Painkiller

Battle Cry DVD/Blu-ray съдържание:
1. (Intro) Battle Cry
2. Dragonaut
3. Metal Gods
4. Devil’s Child
5. Victim of Changes
6. Halls of Valhalla
7. Turbo Lover
8. Redeemer of Souls
9. Beyond the Realms of Death
10. Jawbreaker
11. Breaking the Law
12. Hell Bent for Leather
13. The Hellion
14. Electric Eye
15. You’ve Got Another Thing Coming
16. Painkiller
17. Living After Midnight
Концертен запис, осъществен на 1-ви август, 2015г. във Вакен фестивал, Германия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.