Преди скоро започващото си турне във Великобритания, Джеймс Блънт разкри изненадваща нова версия на следващия си сингъл „Halfway“, който сега е в дует с кънтри дуото Ward Thomas. Оригиналната соло версия присъства в най-новия албум на Джеймс, намиращ се в топ 3 във Великобритания – „Once Upon A Mind“.

Вокалната линия на Джеймс красиво се преплита с хармонията от Ward Thomas в „Halfway“. Говорейки за сингъла, Блънт казва: „Първоначално написах „Halfway“ като соло изпълнение и оригиналната версия, която се намира в албума ми, е само с моите вокали. Но след като записахме трака, бе очевидно, че на тази песен ѝ е писано да бъде дуетна. Защото тракът има истинско Americana усещане и веднага разбрах, че имам нужда от най-добрите кънтри изпълнители, които мога да намеря. Не се наложи да търся по-далеч от Ward Thomas, които наистина правят силно представяне като дует”.

Джеймс Блънт стартира турнето с подкрепата на Ward Thomas на 14 февруари в Бирмингам и завършва в лондонската зала Royal Albert Hall, изнасяйки концерти из Европа по време на това пътешествие.


След като „пофлиртува“ с електрониката в последния си албум, Джеймс Блънт се връща към това, което прави най-добре, в новия албум „Once Upon A Mind“, пишейки класически песни, които докосват и сърцето, и ума. Заглавните песни са много и включват релаксиращия първи сингъл „Cold“, трогателната балада „Monsters“, уверения „5 Miles“ и примесения с кънтри „Halfway“. Усещат се топлина, която прониква в целия албум, и истинско чувство на персоналност.

Джеймс Блънт издаде първия си албум „Back To Bedlam“ през есента на 2004 г. и скоро след това сингъла му „You’re Beautiful“ стана глобален хит. Продал е над 23 милиона албума и наскоро показа своите духовитост и чар във винаги привлекателния си twitter акаунт.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *