Изненадващо осмият албум „folklore“ на Тейлър Суифт счупи няколко рекорда на класации през първата седмица на продажбите си.

Албумът е записан по време на блокирането заради коронавируса и звучи встрани от попа, който доминира последните три албума на звездата.

В Spotify той постигна 80,6 милиона посещения за един ден, което е най-високият резултат в историята за жена изпълнител. В САЩ от „Foоklore“ досега са продадени 846 000 копия, което го прави най-продавания албум за годината след само седем дни в продажба.


Суифт става и първият изпълнител в историята на класациите в САЩ, който има продадени от седем албума по над 500 000 копия за една седмица, и първата жена изпълнител, която има седем албума, обявени за №1.

Освен че оглавява класацията на Billboard в САЩ, „folklore“ достигна върха във Великобритания, Финландия, Австралия, Норвегия, Нова Зеландия и Белгия.

В Ирландия Суифт вече има пет албума номер едно – повече от всеки друг изпълнител жена от 21-ви век, с което изпревари Мадона и Бионсе.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.