Дългоочакваното възраждане на легендарния сериал на Марк Фрост и Дейвид Линч “Туин Пийкс” вече е факт и дебютира по Showtime. Музиката, използвана в новия сериал, ще бъде издадена в саундтрак в две части от Rhino Entertainment на 8 септември.

“Twin Peaks (Music From The Limited Event Series)” и “Twin Peaks (Limited Event Series Original Soundtrack)” ще излязат на CD и двойно LP. Наскоро от Rhino преиздадоха оригиналните допълнения към оригиналния сериал (1990-1991) и последвалия го филм “Fire Walk With Me” (1992), за да подготвят публиката за премиерата на новия сериал.

Музиката винаги е играла огромна роля в творенията на Линч и му помага да създаде натрапчивата, призрачна атмосфера на оригиналния “Туин Пийкс”. Това се отнася и за новата версия. Подобно на сюжета, песните ще бъдат представяни с развитието на 18-те серии от сезона.


Първата песен, която чухме в пилотния епизод, е “Twin Peaks Main Theme” на композитора, носител на Grammy Анджело Бадаламенти, чиято музика е неразривно свързана с оригиналния сериал и филма. Втората песен е “Shadow” на Chromatics – електронна банда от Лос Анжелис, която ще включи парчето в новия си албум “Dear Tommy”. Chromatics представиха и видеото към “Shadow” веднага след премиерата на “Twin Peaks”.

Режисиран изцяло от Девид Линч, новият сезон на “Twin Peaks” с 18 серии излиза 25 години след като обитателите на чудатия северозападен град бяха изумени от шокиращото убийство на завърналата се у дома кралица Лора Палмър. Носителят на Златен глобус и номиниран за награда Emmy Кайл Маклахлан играе специалния агент на ФБР Dale Cooper. “Twin Peaks” е написан и режисиран от създателите на сериала Дейвид Линч и Марк Фрост, а продуцент е Sabrina S. Sutherland.

За повече информация за “Twin Peaks” посетете twinpeaksonshowtime.com, последвайте „Туин Пийкс“ в Twitter и Instagram, или се включете в дискусията с #TwinPeaks.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.