Parlophone Records с гордост анонсира „David Bowie is It Any Wonder?” – EP с шест парчета от неиздавани и редки сингли, които ще излизат в продължение на шест седмици.

Първото от тях е преди това неиздавана версия на „The Man Who Sold The World”, излязло като дигитален сингъл, за да отпразнува едновременно рождения ден на Дейвид Бауи и 50-тата годишнина от написването и записването на тази класика. Още пет песни ще бъдат издадени на седмична база от 17 януари.

“The Man Who Sold The World” (Changesnowbowie Version) е взета от сесията от 9 парчета „ChangesNowBowie”, записана за радио и излъчена от BBC за 50-ия рожден ден на Дейвид на 8 януари 1997 г.


Излъчването включва и интервю с Дейвид Бауи, направено от Мери Ан Хобс, по времето на което се пускат и специално записани поздравления по случай рождения ден и въпроси от хора като Скот Уокър, Деймън Албарн, Боно, Робърт Смит и още много

„ChangesNowBowie” е била записана и миксирана в студиото Looking Glass Studios в Ню Йорк през ноември 1996 по време на репетиции за концерта по случай 50-тия рожден ден на Дейвид на площада Madison Square Garden.

„ChangesNowBowie” ще бъде издадено в лимитирани количества на плоча и диск за Record Store Day на 18 април 2020 г. Корицата на албума ще включва зашеметяващ черно-бял портрет на Дейвид Бауи от известния фотограф Албърт Уотсън, направен в Ню Йорк през 1996 г. Повече подробности за албума ще бъдат анонсирани скоро.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *