Вирджиния Рекърдс и Sony Classical представят колекцията „Hans Zimmer - The Classics“, която ще излезе на музикалния пазар у нас на 10 февруари на физически носител (CD и винилова плоча). Албумът събира за първи път някои от най-великите филмови теми, създадени от един от най-талантливите музиканти на нашето време и водещ филмов композитор – Ханс Цимер!

Специално за колекцията всички композиции са преаранжирани в нови, вълнуващи аранжименти, за да бъдат изпълнени от някои от най-популярните класически музиканти в света: китайската суперзвезда на пианото Ланг Ланг; магьсниците на челото 2Cellos и Tina Guo; виртуозните цигулари Максим Венгеров и Линдзи Стърлинг; носителката на награда Брит, саксофонистката Ейми Диксън; световноизвестния джаз тромпетист Тил Брьонер; групата Piano Guys с впечатляващите вокали на поп певицата Леона Луис.

Тази дълго чакана от феновете колекция на Цимер за пореден път разкрива изключителното многообразие в творчеството на композитора, превърнало го в истински властелин на жанра, с незабравимата музика от филмите „Черният рицар: Възраждане“, „Интерстелар“, „Карибски пирати“, „Човек от стомана“, „Тънка червена линия“, „Гладиатор“, „Цар Лъв“ и други.


„Hans Zimmer – The Classics“ е страхотна колекция с хитовете на един от най-обичаните и успешни композитори в Холивуд. Албум, който ще зарадва легионите от почитатели на Ханс Цимер по целия свят. Композиторът е сред пионерите в използването на новите технологии, интегрирайки по виртуозен начин света на електронната музика с класическите оркестрални аранжименти.

Ханс Цимер е написал музиката към повече от 120 филма, донесли над 24 милиарда американски долара в бокс офисите по света. Той получава Оскар за музиката към филма „Цар Лъв“. Саундтракът до момента се е продал в над 15 милиона копия (от премиерата си в началота на 90-те години на миналия век). Ханс Цимер е носител на множество отличия включително две награди Златен глобус, 4 награди Grammy, награда за цялостен принос във филмовата музика на организацията NBR, наградата на името на „Хенри Манчини“ за цялостен принос на американското дружество за колективно управление на авторските права – ASCAP, както и Брит награда за класическа музика в категорията „Изключителен принос в музиката“. През пролетта на 2016-а година Ханс Цимер реализира първото си европейско турне, което включваше собствена група, симфоничен оркестър, хор и солисти.

Съдържание:
1. Main Theme (From „The Dark Knight Rises“) feat. Lindsey Stirling
2. Main Theme (From „Pirates of the Caribbean“) feat. The Piano Guys
3. Gladiator Rhapsody (From „Gladiator“) feat. Lang Lang
4. Main Theme (From „Crimson Tide“) feat. Till Broenner
5. Time (From „Inception“) feat. Tina Guo
6. This Land (From „The Lion King“) feat. Amy Dickson
7. Now We Are Free (From „Gladiator“) feat. Leona Lewis
8. Flight (From „Man of Steel“) feat. Lang Lang and Maxim Vengerov
9. Light (From „The Thin Red Line“) Maxim Vengerov
10. The Battle Scene (From „Gladiator“) feat. Khatia Buniatishvili
11. Mombasa (From „The Inception“) feat. 2Cellos
12. The Docking Scene (From „Interstellar“) feat. Roger Sayer
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.