Хулио Иглесиас, най-продаваният латино артист на всички времена, ще издаде първия си дуетен албум. "México & Amigos" излиза на 05 май от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

С предстоящия нов проект, година и половина след премиерата на мултиплатинения албум „Mexico“, Хулио Иглесиас затвърждава връзката, която има с музикалното наследство на Мексико, интерпретирайки всяка една песен със страстта, с която само той умее. Албумът е трибют към незабравимите композитори на Мексико и включва 12 песни с неподправената атмосфера на тази страна, изпълнени с неповторимия тембър на Хулио Иглесиас в дует с някои от най-успешните латино артисти, оставили по нещо свое, специално във всеки запис.

“Албумът е посветен на всички тези велики композитори, които поколение след поколение изпълваха живота ни с любов, носталгия, спомени и незабравими моменти. Композитори, които след толкова много години продължават да живеят в сърцата ни. Искам с този албум да отдам пълното си възхищение и респект към тяхното творчество. Благодаря на всички артисти, които се включиха в записите за албума, за тяхната огромна любов и талант. Обичам ви завинаги“, казва Хулио Иглесиас.


„Júrame“, написана от Maria Grever, е красив дует с прочутия Juan Luis Guerra, продал над 30 милиона копия от албумите си, носител на 18 Латино Grammy награди, 2 Grammy награди и 2 музикални награди на Billboard. Следва „Juan Charrasqueado“, написана от Victor Cordero и записана в дует с най-популярния аржентински певец Andres Calamaro. Хулио Иглесиас и един от най-близките му приятели – легендата Пласидо Доминго записват дуета към песента „Fallaste Corazón“, създадена от Cuco Sanchez.

Хулио Иглесиас е артист, който винаги е подавал ръка на по-младите поколения. Следва дуетът „Ella“ (по музика на Jose Alfredo Jiménez) заедно с едни от любимците на тийн поколението в Латинска Америка – дуета Sin Bandera. „Amanecí En Tus brazos“, също написана от Jose Alfredo Jiménez, в дуетно изпълнение с испанския артист Pablo Alborán. Хулио Иглесиас за първи път записва с Alborán, който в момента е сред най-успешните латино певци и композитори.

Следва класиката „Y Nos Dieron Las Diez“ с великия певец и композитор Joaquín Sabina. Въпреки че песента е написана от испански композитор, „Y Nos Dieron Las Diez“ отдавна е приета като стандарт от мексиканския репертоар. Гранд дамата на кубинската музика Omara Portuondo изпълнява в дует с Хулио композицията „Échame a mi la culpa“. Песента е написана от Ferrusquilla и от много години е част от задължителния концертен репертоар на Иглесиас.

С Mario Domm (Camila), Хулио Иглесиас обединява за пореден път различни поколения в мексиканската музика с изпълнението на песента „Se Me Olvidó Otra Vez „, създадена от Juan Gabriel. С певицата Thalía, с която Хулио вече има дует, записват класическия мамбо хит, „Quien Será“, написан от Luis Demetrio и Pablo Beltrán. „Usted“, създадена от Gabriel Ruiz Galindo и Jose Antonio Zorrilla, е задължителна песен в албум-трибют към мексиканската музика в дуетно изпълнение между Хулио и Diego Torres.

„La Media Vuelta“, още една класика от творчеството на José Alfredo Jiménez, в дует с италианската суперзвезда Ерос Рамацоти в една изключителна интерпретация. Албумът завършва със самостоятелното изпълнение на Хулио Иглесиас на вечния хит „Mexico Lindo“, написан от Chucho Monge.

Още с първия си албум трибют към музиката на Мексико, записан през 1976 година, най-успешният латино артист за пореден път изразява почитта и любовта си към страната, изиграла огромна роля по пътя му към световния музикален успех.

Първите концерти на Хулио Иглесиас в Мексико са в началото на 70-те години на миналия век и той бързо се превръща в най-популярния певец в най-голямата испаноезична държава в света. Хулио се влюбва в страната и народа й, и завинаги остава запленен от мексиканската култура, история, музика и обичаи.

С предстоящия нов проект дискографията на Хулио Иглесиас наброява впечатляващата цифра от 82 албума (в периода от 1968 година до момента). Общият брой в цифри е 49 години и поредица от хитове, златни и платинени албуми, продажби на 5 континента и песни, изпяти на 12 езика с над 300 милиона продадени копия по целия свят. Всичко това превръща Хулио Иглесиас в най-продавания латино артист в историята и част от Топ 10 на най-продаваните музиканти изобщо.

Съдържание:
1. „Usted“, дует с Diego Torres
2. „Júrame“, дует с Juan Luis Guerra
3. „Ella“, дует с Sin Bandera
4. „Fallaste corazón“, дует с Plácido Domingo
5. „Quién será“, дует с Thalía
6. „Amanecí en tus brazos“, дует с Pablo Alborán
7. „Échame a mí la culpa“, дует с Omara Portuondo
8. „Juan Charrasqueado“, дует с Andrés Calamaro
9. „Y nos dieron las diez“, дует с Joaquín Sabina
10. „La media vuelta“, дует с Eros Ramazzotti
11. „Se me olvidó otra vez“, дует с Mario Domm
12. „México Lindo“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.