“Amazing Grace” – най-продаваният албум на Арета Франклин и най-продаваният соул запис на всички времена, ще бъде преиздаден след близо 50 години от излизането си. Новината за преиздаването на албума идва след като документалният филм, разглеждащ процеса по създаването му, бе финализиран през изминалата година.

CBS ще почетат кариерата на Франклин на 10 март с Aretha: A Grammy® Tribute To The Queen Of Soul. Водещ на двучасовото шоу ще бъде Тайлър Пери и в него ще участват имена като Селин Дион, Алиша Кийс, Кели Кларксън, и Джон Леджънд.

В чест на Франклин, лейбълът Rhino ще издаде “Amazing Grace: The Complete Recordings” на винили за пръв път. Записът ще е достъпен на 22 март, само три дни преди рождения ден на певицата и ще включва четири 180-грамови плочи, съдържащи и двете съвършени изпълнения на Арета от New Temple Missionary Baptist Church в Лос Анджелис, където на 13 и 14 януари 1972 година са направени записите.


Сред множеството върхове, които Франклин покорява през кариерата си, тези два записа се считат за едни от най-съвършените в живота на изпълнителката. Те са били записвани в продължение на две вечери, докато певицата изпълнява църковни стандарти като “Precious Memories”, “What A Friend We Have In Jesus” и “How I Got Over”, последното от които е написано от соул легендата Клара Уорд, която е била част от публиката.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.