"Tim", албумът с нова музика от световнопризнатия продуцент, музикант, автор на песни и изпълнител Тим Берглинг, познат като Авичи, излиза в световен мащаб днес.

Авичи създава иновативен подход, който се превръща в златен стандарт за вечната електронна музика и дефинира звука и структурата на глобалното EDM движение. Когато анонсира оттеглянето си от турнето, Авичи написва: “Никога няма да се откажа от музиката. Ще продължавам да разговарям с феновете си чрез нея.“ И несъмнено постига точно това с албума „Tim“.

Новата музика от Берглинг е, както винаги, свежа и изобретателна и продължава присъствието му като една от най-обичаните и уважавани личности в света на музиката.


Приживе Авичи завършва 12 от песните в „Tim“, включително “Heaven”. Тим и Крис Мартин създават и записват “Heaven” през 2014 г., като през 2016 г. Тим финализира музикалната продукция на песента. По това време е завършен и сингълът “Heart Upon My Sleeve (feat. Imagine Dragons)” с изключение на последния стих, добавен след смъртта на Берлинг.

Останалите парчета са завършени на 90% и със заключителната работа по тях се заема трио от музикални продуценти, които са си сътрудничили с Берлинг по време на кариерата му, написали са заедно с него много от новите му песни и строго следват инструкциите, които той оставя.

“SOS (feat. Aloe Blacc)” надхвърля 250 млн. стриймвания в глобален мащаб, изкачва се до #3 в класацията Spotify Global Top 200 и оглавява класациите BBC Radio1 A-List и Billboard Dance/Electronic songs. “SOS” е и най-излъчваната песен в националния ефир на Германия, Холандия и Швеция.

Приходите от продажбите на албума с нова музика на Авичи ще отидат в подкрепа на фондацията с нестопанска цел „Tim Bergling Foundation“, която подпомага организации за защита на менталното здраве, превенция от самоубийства и други казуси, към които Берлинг е имал интерес и страст.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.