Prince Estate си сътрудничи с Warner Bros. Records за издаването на оригиналната версия на емблематичната песен "Nothing Compares 2 U". Неиздаваната досега версия е записана през 1984 г., шест години преди класиката от 90-те да бъде пресъздадена от Шинейд О'Конър, и преди Принс да започне да я изпълнява на живо.

Парчето е записано в студиото Flying Cloud Drive в Eden Prairie от дългогодишния сътрудник на Принс Сюзан Роджърс, и е композирано, аранжирано и изпълнено изцяло от Принс, освен беквокалите, които са на Susannah Melvoin и Paul „St. Paul“ Peterson. Също така в оригиналната песен е включен саксофон от Eric Leeds. Новата версия на сингъла ще бъде налична в дигитален формат, както и на две 7-инчови плочи (с картина и в стандартен черен формат).

Песента е придружена от видео с непоказвани досега кадри от репетиции на Prince & The Revolution, които репетират хореографията в същото студио през лятото на 1984 г. Заснети от Принс като част от процеса на репетиция, кадрите са представени за пръв път във видео, режисирано от Andrea Gelardin и Ruth Hogben. Клипът предлага поглед към пълната отдаденост на Принс към изкуството и неговото емоционално влияние, въпреки липсата на публика.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *