Първоначално записана в края на 80-те години, песента "Fantasy" е планирана да влезе във втория солов албум на Джордж Майкъл, мултиплатинения "Listen Without Prejudice Vol.1". Джордж Майкъл дори обмисля "Fantasy" да бъде сред официалните сингли на албума, но по една или друга причина песента отпада от финалната селекция. Накрая "Fantasy" е включена в B-страна на американското сингъл издание на "Freedom! '90" и в британската CD версия на сингъла "Waiting For That Day" през 1990 година.

Независимо от това „Fantasy“ си остава една от любимите песни на Джордж Майкъл през цялата му кариера. Тя е част от програмата на супер успешното турне „Cover To Cover“ и е записана на аудиокасета като подарък от артиста към лоялните му фенове. На всяка една седалка, във всяка една зала от турнето има по една безплатна касета с песента. Десет години по-късно, Джордж Майкъл отново включва „Fantasy“ в концертната програма на турнето „25 Live Tour“.

В началото на 2016 година Джордж Майкъл търси най-подходящия сингъл, с който да промотира дългоочакваното от публиката юбилейно издание на албума „Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged“. Изборът пада категорично на сингъла „Fantasy“. Джордж Майкъл се обажда на Найл Роджърс, единственият човек на тази планета, който може да даде на „Fantasy“ повече фънк, отколкото самата песен носи. Джордж и Найл бързо разбират, че са на една и съща музикална вълна и, както се казва, останалото е история.


Както © Меломан.бг вече писа, глобалната премиера на новата версия на „Fantasy“ в изпълнение на Джордж Майкъл с участието на Найл Роджърс беше вчера, 7-ми септември. Версията звучи страхотно и неслучайно тази песен винаги е била сред любимите на Джордж Майкъл.

На 20 октомври ще излезе албумът „Listen Without Prejudice Vol.1/ MTV Unplugged“. За първи път като част от Deluxe версията и двойното CD издание на юбилейния албум ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на Джордж Майкъл за сериите MTV Unplugged от 1996 година. Концертът, състоял се на 11-ти октомври 1996 г., в Източен Лондон, включва 10 от най-големите хитове на Джордж Майкъл, представени по един изключително интимен и емоционален начин. Оригиналният албум „Listen Without Prejudice Vol.1“ ще бъде преиздаден на винилова плоча и в дигитален формат.

В подкрепа на предстоящото юбилейно издание „Listen Without Prejudice Vol.1/ MTV Unplugged“, Channel 4, BBC Worldwide и Sony Music представят „Freedom: George Michael (w/t)“, един неочакван и вълнуващ нов филм с гласа на самия Джордж Майкъл. Във филма участват още Стиви Уондър, Елтън Джон, Марк Ронсън, Мери Джей Блайдж, Тони Бенет, Лиъм Галахър, Джеймс Кордън, Рики Жерве, супермоделите на 90-те от видеото на „Freedom! ’90“ (Наоми Кемпбъл, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Татяна Патиц и Линда Еванджелиста) и други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.