Песента “Silence” на пустинната принцеса Hindi Zahra поразява със своята красота. Написана и композирана от самата Hindi, тя е в духа на “Homeland” – преплитаща стилове и емоции. За нея, певицата се доверява на барабаниста Alberto Malo, пианиста Alexis Anerilles, Juan Manuel Fernandez Mendoza и Abdenour Djemaï на китари, Rhani Krija на перкусии, а за саксофонист избира Jocelyn Mienniel. Към нейния вълшебен глас се преплита този на Lucile Loison и всички заедно допринасят за цялостното приказно звучене на “Silence”.

Вторият студиен албум „Homeland“, който тя представи с концерта си у нас, е създаден в родината на Zahra и по-точно в Маракеш. Музиката в него е фюжън, с усещане за джаз, соул, фънк и рок. За градът, в който се ражда албумът й, като художник тя споделя „Цветът му е охра и червено с аромат на билки и песните на птици, които те будят сутрин!“

Пет години след знаковото парче „Beautiful Tango“, Zahra търси открити пространства за създаването на „Homeland“, наслаждавайки се на родината си с гледките от планинските вериги на Мароко и шума на Атлантическия океан. Затова албумът й събира музиката на морето и планината, а в богатството от елементи винаги има нещо ново, което откриваш в песните й всеки път.


Концертът на Hindi Zahra в София бе на 16 октомври в Sofia Live Club и, както тя обеща, беше наистина силен и завладяващ. За него певицата беше подготвила много красиви изпълнения и незабравими усещания за своите почитатели.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *