Евтини самолетни билети

Робърт Майлс почина на 47 годишна възраст. Легендарният продуцент с италиански корени стана известен през 90-те с трака си "Children", който се превърна в един от най-големите денс хитове, достигайки върха в 12 държави от целия свят.

Трагичната новина за кончината на Майлс обяви първо изданието DJ Mag Italia, като причината за смъртта не се съобщава. За броени часове профилите на колегите на Робърт в социалните мрежи почерняха…


Гуруто на мелодичния епик транс е роден през 1969 година, син на италиански имигранти. Освен световноизвестен DJ, Робърт е и продуцент, композитор, радиоводещ. В средата на 90-те Майлс популяризира т. нар. dream trance – подстил на епик транса, който много често включва спокойни инструментали, изпълнени на пиано.

Майлс се увлича по пианото още като дете, когато живеее с родителите си в малко италианско градче. От 1984 година започва да работи в различни италиански клубове като DJ и радиоводещ. През 1990 г. Робърт използва спестяванията си, за да основе свое звукозаписно студио и пиратска радиостанция.

Дебютният албум на Робърт „Dreamland” излиза в началото на юни 1996 в Европа, а няколко дни след това и в САЩ. В него е включена песента „One and One” с гласа на Maria Nayler. Тя придобива голяма популярност по целия свят и е издадена самостоятелно в САЩ и Германия. По-късно излиза и нова версия на този албум – „Dreamland – The Winter Edition”.

Следва албумът „23 am”, съдържащ „Freedom” с гласа на Kathy Sledge. Този албум е доста по-различен от първия, залагайки на повече вокали, но отново на лице е типичното пиано за Майлс. През 2001 г. се появява албумът „Organik”, който, много от феновете на Майлс, считат за преход в стиловете спрямо първите 2 албума. Две години по-късно на пазара излиза и ремиксираната версия на албума „Organik Remixes”.

През 2003 Робърт се мести от Лондон в Лос Анджелис. Там той създава собствен лейбъл- „Salt Records” и през 2004 издава албум заедно с „Trilok Gurtu”, озаглавен Miles Gurtu. Петият му албум, озаглавен „Th1rt3en” излиза през 2011 г. В него Майлс смесва алтернативен и прогресив рок с електронно звучене. През 2012 г. DJ-ят основава собствена радиостанция „OpenLab”, която излъчва от Меката на електронната музика Ibiza.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.