Green Day – носителите на Grammy и почетени в Rock And Roll Hall Of Fame рок музиканти ще издадат дванадесетия си студиен албум “Revolution Radio” на 7 октомври през Reprise Records.

Албумът вече е достъпен за предварително поръчване. Всеки, заявил предварително своето дигитално копие, ще получи първия сингъл “Bang Bang”. Видеото към песента може да гледате ексклузивно във Facebook.


Продуциран от Green Day и записан в Oakland, “Revolution Radio” съдържа 12 яростни парчета, обединени от ярките текстове на групата и типичния им стил. Песните се фокусират върху трудностите и несигурностите, идващи от това да съществуваш в модерното общество.

Музикално албумът е груб, дълбок и смел, продължаващ неоспоримата власт на Green Day в съвременната рок музика. Първият сингъл “Bang Bang”, който излезе днес, е вдъхновен от скорошните събития по света и отбелязва завръщането на група, която има какво да каже.

„Явно е, че светът е загубил колективността си. Аз, Mike и Tré също се чувстваме като изгубени души.”, каза фронтменът Billie Joe Armstrong, „”Revolution Radio” има за цел да събере изгубените хора, да ги накара да пеят заедно, да танцуват заедно, и най-важното – да открият себе си. Това е целта на Green Day от началото и тя няма да се промени.”

Снимка: Frank Maddocks
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.