Green Day – носителите на Grammy и почетени в Rock And Roll Hall Of Fame рок музиканти ще издадат дванадесетия си студиен албум “Revolution Radio” на 7 октомври през Reprise Records, а тези дни представиха и сингъла “Still Breathing”. Парчето е с леко поп звучене, но едновременно е и най-наситеното с емоция.

За да подготвят феновете си за новия албум, Green Day ни засипват с нов материал. След като погълнахме всеки тон от “Bang Bang” и заглавното парче, които имат по-тежко звучене, “Still Breathing” ни показва пънк-поп страната на музикантите и тяхната революция.


“Still Breathing” ни показва живота на различни персонажи. Тя навлиза в съществуването на бездомник, комарджия, самотна майка и войник, а историите им са преплетени в едно, благодарение на прецизността на Green Day. Пред Rolling Stone фронтменът Billie Joe Armstrong наскоро каза, че “Still Breathing” е много тежка песен.

„Понякога бягам от толкова тежки парчета, но понякога те просто се получават така. Припевът, в който се пее “I’m still breathing on my own” намеква за това, че „at some point, we’re all going to have to be on life support”. Колкото повече време минава, толкова по-тъмни стават мислите ти.”

След като вокалистът осъзнава, че феновете ще свържат “Still Breathing” с скорошните му лични проблеми, Armstrong казва, че предпочита текстовете на песните му да бъдат ориентирани към външния свят, не към случващото се вътре в него.

“Предпочитам да напиша него, гледайки навън, отколкото навлизайки надълбоко в себе си. Надявам се песента да направи някого щастлив и хората да припознаят себе си в нея.”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.